Целта на заниманията е да запознае и въведе по забавен начин децата в изкуството на танца и неговите изразни средства, така че те освен да се забавляват, да изправят фигурата и стопят коремчетата / само тези, които имат нужда 😉 /, но и да добият представа за професията на танцьора. Ще се забавлявме с различни хореографски скечове, които ще измисляме в процеса на репетициите.
Г-жа Милева ще запознае децата с основните понятия и движения в класическия балет. Ще се изучават също модерни танци, рок, латино , театър-танц и други съобразени с възможностите и интереса на децата.

Няколко думи за Яна Милева
Още от 4г. възраст тя започва да се занимава с класически балет в най-различни Софийски школи. Две години играе народни танци в ансамбъл „Средец”. На 10г. започва да се занимава с фигурно пързаляне в Зимния дворец с треньор Бояновски. По-късно я избират за състезател в спортен клуб „ Академик „ и започва да се състезава в профил танцови двойки – партньор й е Любомир Рангочев хореограф им е Стефан Бъчваров.
Година по-късно е приета в националния отбор по фигурно пързаляне и с новия си партньор Станислав Илиев се състезават за титлата майстор на спорта.С лед приемането й в Техническия университет-София, приключва кариерата си на фигурист, но продължава да се занимава с танци-модерен балет, акробатичен рок, латино и бални танци, както и с различни спортове-фехтовка, батут, карате, конна езда, посещава и школа по актьорско майсторство в дом на културата „Средец” / бивш „Лиляна Димитрова” /. Докато следва магистратурата си в Техническия университет, води курсове по танци в няколко столични детски градини.

Модерни танци за деца